Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Testünk, lelkünk dolgai

Anyós-rémálom! Avagy: sárkányok márpedig léteznek!

Az anyós téma mindig aktuális. Valaki szereti az anyósát, valaki nem. Sok történetet hallgattam végig, de most az enyémet szeretném megosztani veletek! Szomorú vagy vidám, minden lehetséges! Az enyém először szomorú, aztán vidám!

Nem a mesebeli sárkányokról beszélek, hanem a velünk élő, igazi sárkányokról, az anyósokról!
Sok vicc szól róluk, hogy miért?
Mert az emberfia/lánya így védekezik, viccet csinál a rosszból, hogy könnyebben elviselhető legyen.
Nekem jutott jó és rossz is. Az első anyósom tipikus példánya volt a fajtájának!
Morgós, morcos, jelszava az lehetett volna: "Én jobban tudok mindent!" A kisfiának csak ő tudja, mi a jó, és minden más nőnemű egyed teljesen felesleges.
Sok történetet hallottam és olvastam, barátnőimnek is vannak anyósaik! Hallottam olyan anyósról (nem tudom, ez jó-e), aki egy évben kétszer látogatja meg a fiát és családját, mindig megkérdezi, hány évesek a gyerekek - a saját unokái - majd félóra után távozik.
A legjobb az egészben, hogy egy utcával lakik feljebb, mint a fiatalok.
Olvastam olyan szemfüles menyről, aki azért, hogy távol tartsa az anyósát, teleragasztotta a mellékhelyiség falait meztelen nők képeivel! Igaz csak annyit ért el, hogy "anyuka" nem kapcsolt villanyt, amikor e helyiséget látogatta. Talán el tudjuk képzelni a következményeket...
Én semmi ilyesmivel nem próbálkoztam, még sem alakult ki köztünk jó kapcsolat. Én nem tudtam semmit jól megcsinálni - szerinte. A volt férjem sem állt mellém, nem akart anyukával ujjat húzni, tehát én csak nyeltem, nyeltem...
De egyszer betelt a pohár és csúnyán összevesztünk. Akkor romlott meg véglegesen a kapcsolatunk és akkor kezdődtek a problémák a házasságomban is.
Nem ezért váltam el, de közrejátszott a kialakult rossz légkör.
De vannak szuper anyósok is, ők a mesebeli Tündérek. A jelenlegi párom édesanyja ilyen, a barátnőm, a lelki társam (érti a vicceimet, a réginek egy csepp humorérzéke sem volt), együtt járunk bevásárolni, tornázni, tanácsai soha nem parancsok, hanem igazi útmutatások.
Nem azt mondja: ezt így kell és kész, hanem beszélgetünk. Meghallgat, és van amiben megfogadja a szavamat.
Nagyon szeretem, ilyen anyóst kívánok mindenkinek!
(A cikket beküldte: nagypanka)Hogyan lesz az emberből az, amivé válik? (I.)
A cikk ötletét egy fórumkérdés adta: "Szereted a munkádat?" Kapásból azt válaszoltam, hogy nagyon.És tényleg így van. (Vagy mégsem?) Milyen pályát futottam is be? Kislány koromban gőzöm nem volt arról, hogy mi szeretnék lenni. Kézügyességem nem volt, a... »

Szülők horoszkópja
Milyenek az egyes jegyek, ha szülői szerepben tetszelegnek? Nincs tökéletes szülő, nincs tökéletes gyermek. De, ha jól ismerik egymás erősségeit és gyengéit, akkor könnyebb együtt élniük. »
Minden jog fenntartva © 2020, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.