Kategória: Szerelem

A szerelem testre gyakorolt hatása

A szerelem szép, a szerelem édes...mindenki a tökéletes párkapcsolatot, a társát, a másik felét hajtja, keresi. Akár megtaláltuk, akár nem...egy mégis mindig biztos és örök: a szerelemi életünk befolyással van ránk. Ahogy belsőleg, éppúgy külsőleg is. Nézzük csak meg ezt közelebbről!

FIATAL, NYÜZSGŐ LÁNYKÉNT

a legkedvesebb hobbink a strandon lévő pasik pillantásait számolgatni naphosszat. Ekkor arra törekszünk, hogy mellbőségünk minél nagyobbnak tűnjön, derekunk és csípőnk pedig minél inkább egy darázs derekára hajazzon. Miért? Nem véletlen! Ugyanis ekkor a versenyszellem igen nagy mértéket ölt bennünk.

A VERSENY FŐDÍJA

pedig az a pasi, akinek a pillantását elfelejtjük hozzászámolni az előzőekhez. Sokkal inkább törődünk azzal, hogy onnantól kezdve csak neki imponáljunk és tetszelegjünk. Ha becserkésztük elkezdődik a mélyzuhanás. Már, ami az alakunk tökéletességét illeti. A vacsorák, a moziban elropogtatott liternyi kukorica és a light cola megdagad a gyomrunkban és elkezdi termelni a zsírpárnákat. Mint tudjuk a zsírnak cseppet sem zavaró a nyugodt élet, a filmnézések, a versenyszellem levetkőzése. Innentől már más testben, más lélekkel élünk tovább.

AZ ESKÜVŐ ELŐTT

minden nőci a legtökéletesebbet próbálja meg kihozni magából, mely során előszeretettel válunk menyasszőrnyé. Miért? Mert rájövünk, hogy már nem azok vagyunk, akik voltunk. Már nem darázs, sokkal inkább bögöly köszön vissza, ha a tükör elé állunk. Eldöntjük, hogy ezentúl másként lesz és a nagy bemutatkozás az esküvőn szokott megtörténni. A sikoly, mely azt hallatja: én még igenis csinos nő vagyok, kelendő és fiatalos!
Persze, ezt rajtunk kívül más nem is kérdőjelezte volna meg.
Telnek az évek, a házasság telít, unalmassá teszi a hétköznapokat, nincs min versengeni és ekkor kivillan a villanykörte a fejek felett :

GYEREK!!!

A gyermekáldás testünkre gyakorolt hatása pedig minden ember számára lerágott csont. A nők ekkor levágatják a hajukat, képesek lesznek nagy pocakkal, szakadt melegítőben is leugrani a közértbe, mert örülnek, hogy embernek érezhetik magukat. A szülés után új testet kapunk, új testben pedig új lélek! És ez mennyire igaz! Hiszen minden nő akkor éri el élete csúcspontját, amikor anyává lesz. De testünk ezzel a diagrammal párhuzamosan és ellentétesen érte el fokozatosan a mélypontját. Ez a természet rendje! Ez így van jól! - Halljuk minden szájból. Remek! De akkor is szeretnénk a régiek lenni. Lélekben nem, testben viszont annál inkább. A család, mint olyan pedig őrülten nyomja a kilókat az emberlányára. Futótűzként terjed el rajtunk a narancsbőr és a felismerés is legalább ilyen gyorsan a fejünkben: Te jó ég, hogy nézek ki?
Ha visszatekintünk, hamar rájövünk, hogy a tökéletes csajszitól eljutottunk a túlsúlyos, elégedetlen és változásra éhező nőhöz. Most minden mást félretéve és csak a testre koncentrálva, ez a felismerés a legnehezebb. A tükör elé álltam és nem önmagamat láttam. Nem önmagamat, hanem egy anyát!

Egy feleséget és egy ANYÁT!

Egy olyan NŐ állt előttem, akinek tokája, túlsúlya, narancsbőre van és karikás szeme, zilált haja. Aki éjszakázik, akit megviselt az elmúlt időszak, de boldog!
És higgyük el, higgyük csak nyugodtan el, hogy boldogok vagyunk és fut még az az út tovább, ahonnan elindultunk. Az anyaság egy kemény, ámde édes feladat. És bár igen, testünket áldoztuk fel, mégis azt gondoljuk: ennél még sokkal-sokkal többet is megérne, hogy magunkhoz ölelhessük szerelmünk gyümölcsét és férjünket, akinek nem kevés köze volt az egészhez. És azt is véssük jól az eszünkbe, akárhányszor bántani készülünk magunkat, hogy ez csak egy állapot. a testünk folyamatosan változik, soha sem lesz ugyan olyan, mint volt és ez így van jól.

A szerelemnek tehát van testre gyakorolt hatása!
(A cikket beküldte: dorabiczok)Plázahancúrok
Bizonyára minden nőnek ismerős a szituáció: oldalbordával plázabarangolásra indulni. Amíg a csajokban genetikailag kódolva van a ruhavásárlási ösztön, addig a férfiakat sajnos nem mindig hozza izgalomba, ha órákig nézelődhetnek egy butikban. Ahhoz, hogy átérezzük... »
VadászNő
Őszintén megmondom, nem könnyű nőnek lenni. Nekem nem. Óriási erő kell hozzá. A magam visszafogásához, ahhoz, hogy hagyjam, hogy a férfiak körülöttem férfiak lehessenek. Erő kell ahhoz is, hogy lelassuljak, hogy időt hagyjak, ne én legyek a gyorsabb, ne... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.