A problémák leggyakoribb okai a házasságban

Minden házasságnak vannak mélypontjai, ezek legfőbb okait vesszük most végig. Fontos tudni, hogy egyetlen ilyen ok, vagy okok sorozata sem vezet törvényszerűen váláshoz. A problémák megfelelő kezelésével, feldolgozásával és átbeszélésével minden házasság megmenthető, ami érdemes rá.

A problémák leggyakoribb forrása

1. Rossz kommunikáció

Az egészséges kommunikáció kulcsfontosságú a jó házassághoz, a rossz kommunikáció pedig súlyos házassági problémákhoz vezethet. Ha a házastársak sérelmeket dédelgetnek, apró-cseprő bosszúságokat gyűjtögetnek, a kis dolgok is hatalmas károkat okozhatnak a házasságban.
A fontos döntéseket is ketten kell meghozni.

2. Pénz

A pénz nem boldogít - állítja a legismertebb közhely. A pénz hiánya okozhat törést a házasságban, a pénz hajszolása, a havi számlák befizetése körüli stressz... De ha van pénz, az is lehet gond. Ha a két házastárs nagyon eltérően keres, előfordulhat ebből fakadóan hatalmi harc a családon belül.

3. Gyerekek

A gyerekek boldogságot hoznak... Igen, de emelett stresszt, hatalmas felelősséget, új szerepköröket, feladatokat is. Fontos dolog a szerepkörök tisztázása, a napi feladatok megosztása, de a legfontosabb, hogy a szülői szerep mellett a PÁR szerepkör megörzése.

4. Munka, napi stressz

Kevesen vannak, aki a munkahelyükön tudják hagyni a napi stresszt és nem viszik haza. Ez a stressz-faktor önmagában nem okoz gondot a házasságban, ellenben a már meglévő problémákat tovább erősíti.

5. Szokások

A házastrásaknak egymáshoz kell csiszolódni, vannak szokások, amelyeket zavarhatják a másikat. Ezeket meg kell beszélni, felettük vagy szemet kell húnyni, vagy meg kell változtatni őket, attól függően, hogy a felek milyen egyezségre jutnak. Az apró bosszúságokat jobb mielőbb tisztázni, mert nem csupán napi szintű problémákat okoznak, hanem elmélyíthetik a többi gondot is.


Ha van tapasztalatod a témában, oszd meg velünk, a fentiek közül melyik okozott már problémát a te párkapcsolatodban?
Vagy valami más volt a baj forrása?
(A cikket beküldte: sajtó)A férfiak és a nősülés
A férfiak két lábbal állnak a földön: többnyire csak azt hiszik el, amit a saját szemükkel látnak – és nem szeretnek nősülni… Tehát a férfiak, amit nem tudnak lemérni és kiszámítani, az nem is létezik számukra. Magabiztosságuknak talán az az oka,... »

Lerágott csont, avagy a fiú-lány barátság
Mert ugye mióta világ a világ izgatja az ember fantáziáját a két nem közötti különbség. Persze nem csak testi értelemben.Vajon lehet-e egyértelműen állást foglalni? vajon a természet annak idején milyen állást foglalt? »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.