20 áprilisi elsejei tréfa családoknak

- Gyerekeknek és mókás kedvű felnőtteknek!
Szeretem az április elsejét. Ez egy olyan nap, amikor kicsit többet lehet tréfálkozni másokkal, mint egyébként és ezen a napon nem ér megsértődni sem. Azokat a vicces csínytevéseket szeretem, amin az "áldozat" együtt nevet a tettessel. Ilyen ötleteket gyűjtöttem.


Jó dolognak tartom, ha egy család "megünnepli" a bolondok napját. Érdemes eköré hagyományt teremteni, izgalmassá és viccessé tenni mindenki számára ezt a napot. Nálunk a gyerekek és a felnőttek is előre kitalálják, mivel "kedveskednek" a másik félnek. Minél nagyobb a közös kacagás, annál jobb!

Néhány ötlet, amit még meg tudtok valósítani a családban:

1. Tömj papírzsepit a cipőkbe! Nem fogják érteni, hogy nőtt ekkorát éjszaka a lábuk.

2. Cseréld fel a fiókok, szekrények tartalmát! Például tegyél (tiszta!) zoknikat a kenyértartóba és kenyeret a zoknis fiókba!

3. Kend be a csap száját kék ételfestékkel! Így kék színű víz fog folyni reggel. Vagy ha bátrabb vagy, nyomj gyurmaragasztót (bluetack) oda, így a víz össze-vissza fog fröcskölni.

4. Ha hagyományos szappant használtok, akkor kenj rá színtelen körömlakkot (csak száraz szappanon működik)! Amikor valaki kezet akar vele mosni, egyáltalán nem fog habzani.

5. Ha kicsi gyerekeid vannak és mélyen alszanak, hajnalban cseréld ki őket az ágyban! Reggel lesz nagy meglepetés és nevetés. :)

6. Fagyaszd le a tányérra megkomponált reggelit előző nap, és keményre fagyottan tedd az asztalra! A reakció hihetetlen lesz, majd meglátod. :D (Legyen ehető reggeli is, hogy senki ne maradjon éhes.)

7. Tölts pohárba színes zselét egy szívószállal (előző nap el kell készíteni) és tedd az asztalra! Úgy fog kinézni, mint egy pohár szörp, de szívószállal meginni lehetetlen.

8. A tízórai csomag igazi tárháza a vicceknek. Tehetsz a szendvics mellé műanyag bogarat. Vagy csokipapírba csomagolj szőlőszemeket! Így mikor nyálát csorgatva kibontja, egészséges nasit talál.
Ugyanígy jó ötlet a roppanósra főzött brokkolit nyalókaként csomagolni.

9. Éjszaka lopózz ki és állíts minden órát 60 perccel későbbre! Mikor reggel mindenki össze-vissza kapkod, ördögi mosollyal valld be, mit tettél. Az így nyert időt kellemesen töltsétek el! :)

10. Felnőttek és már számítógépező gyerekek megviccelésére alkalmas a következő trükk: az egér talpára ragassz egy vicces vagy ijesztő képet! Amikor rájön, hogy nem működik az egér, fel fogja emelni és megnézni az alját.

11. Az ízlelőbimbókat is meg lehet tréfálni, de ezekkel óvatosan, mert nem mindenki találja viccesnek! Például szórhatsz egy pici sót a fogkefére. Vagy kicserélhetsz egy oreo tölteléket fogkrémmel. Te biztos jól fogsz szórakozni, de csak olyan ellenfelekkel szemben játszd ki ezeket a lapokat, akik szintén szeretik a hasonló vicceket (ráadásul bosszúra garantáltan számíthatsz!)

12. Küldhetsz április elsején vicces SMS üzeneteket is. Például a házastársadnak, vagy kamasz gyerekednek: "Mindenről tudok! Itthon lesz egy kis elbeszélgetni valónk!"

13. Szintén nagyobb kamaszok és felnőtt családtagok megviccelésére alkalmas egy pozitívra rajzolt terhességi teszt látható helyen hagyása. Érdekes reakciókra számíthatsz! :) Ha kamasz lányod van, akkor őt is kérdőre vonhatod, ha elég jó a pókerarcod! :DDD

14. Mobilos trükk: Reggelre vedd ki valaki mobiljából az aksit! Vajon mit fog szólni, hogy nem tudja bekapcsolni? Reméljük megkönnyebbülten fog nevetni, ha bevallod, mit tettél. :)

15. Mobilos trükk 2. - csak gyakorlottaknak: Állítsd át éjszaka a mobilon a nyelvet kínaira! (Csak akkor csináld meg, ha tudod, hogy kell majd visszaállítani!)

16. Ha nyilvános helyen parkoltok éjjel, akkor reggelre ragassz egy cetlita szélvédőtökre, bal kézzel ráírva: "Bocsi a karcolásért, véletlen volt..." Aztán nézd vidáman a házastársad, ahogy körbe-körbe jár és keresi a karcolást.

17. Ragassz a hűtőben mindenre szemeket és vicces szájakat papírból! Amikor valaki kinyitja az ajtaját, minden ehető meredten vissza fog bámulni rá. :)

18. Ragassz egy vicces vagy ijesztő képet a WCtető aljára!

19. Fúrj lyukakat almákba és nyomkodj beléjük gumicukor kukacokat! A hatás garantált. :)

20. Ragassz egy fém kétszázast a bejárati ajtótok elé! Induljatok pár perccel korábban, hogy legyen időd végignézni, mit meg nem tesznek a felszedéséért a gyerekek! :)


Te mivel tréfáltad már meg a családod? Melyiket próbálnád ki a fentiek közül?


forrás: cbc.ca


forrás:cocina.facilisimo.com


forrás: thedecoratedcookie.com


forrás: coolmompicks.com


forrás: parenting.com


forrás: bordom.net


(A cikket beküldte: szeretekolvasni)Karácsonyi gondolatok..
Nemsokára Karácsony. Ilyenkor mindig jó nagy fejtörést okoz az ajándékvásárlás. Kezemben a listával rohangálok egyik boltból a másikba, hogy összeszedjem gyermekeim legtitkosabb vágyait. Nem túl könnyű a helyzet, de eddig még sikerült jól megoldani. Viszont egyre... »
Tisztelet az eltávozottaknak
November elején minden évben több százezren indulunk a temetők felé: leróni tiszteletünket az eltávozottak előtt. A gyertyás, virágos megemlékezés több mint ezeréves múltra tekint vissza. Mára már talán csak kevesen tudják, hogy november elseje és másodika két... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.