Kategória: Egy kis ezotéria

2012 lehetőségei – Az önkifejezés

2012-ről oly sokféle cikket lehetett olvasni az elmúlt hónapokban, és most végre itt van; teljes valójában élhetjük, tapasztalhatjuk meg erejét ennek a sok lehetőséget rejtő MOST-nak. Hogy ki mit kezd az életével, mindenkinek egyéni döntése, de nem árthat tudatában lenni annak, hogy kiemelkedő lehetőségekkel élhet, aki elég nyitott szívvel áll a létezés szépségének megtapasztalásához.

Ezek közül az egyikkel szeretnélek most megismertetni benneteket.
Ismeretségi körömben egyre többen kézműveskednek, készítenek saját kezűleg szépséges dolgokat. Több barátom varr, horgol, de van olyan is, aki gyöngyöt fűz, egy másik pedig agyagból készít szebbnél szebb tárgyakat. Ezeket a tevékenységeket egyikük sem űzi igazán hosszú ideje, nincs a hátuk mögött több évtizednyi tapasztalat, műveik mégis majd megszólalnak a gyönyörűségtől. Egész sok szappant készítő ismerőst, barátot is kaptam ajándékba az élettől, mióta én magam is szenvedélyes szappanos lettem. Ha csak önmagamra tekintek, 1-2 évvel ezelőtt még nem is gondoltam volna, hogy én valaha is ilyesmivel fogok foglalkozni, míg nem egyszer csak jött egy elsöprő erő, és onnantól kezdve nem volt megállás. Alkotási vágyam arra késztetett, hogy belefogjak valami újba, másba, és bár nem éreztem magam soha igazán tehetséges művésznek, most, mint ha megtáltosodtam volna, úgy beindult a képzelőerőm. Boldog vagyok, mikor elmerülök abban a világban. Hasonlóan vannak ezzel a baráti körömben is, elmondásuk alapján úgy érzik, végre valamiben kiteljesedhetnek, miközben visszavonulnak a zajos világtól tiszta belső magányukba, csöndjükbe, békéjükbe.
Hogy milyen egyéb erők húzódnak meg a kézműves alkotásban, és mi köze van ennek a 2012-es évhez, a következő néhány gondolatban kifejtem. Minden, amit létrehozunk, ami általunk születik, viseli kezünk nyomát, lelkiségünket, egy rész belőlünk, ami tükrözi, milyenek is vagyunk. Az, hogy te éppen mit hozol létre magadból nap mint nap, hogy éppen jegyzőkönyveket gyártasz-e, esetleg programokat írsz, takarítasz, vagy szakács vagy és ételt főzöl, eladó vagy, esetleg szalagmunkás, mind ugyan azt a lehetőséget hordozza számodra; az önkifejezést. Akármit is csinálsz, abban ott vagy te, és mindaz, amilyen lelkiséggel az adott dolgot elkészíted. Ha nem vagy boldog, miközben tevékenykedsz, vagy egyenesen kényszerből teszed azt, az is ott lesz benne a munkádban. Ha olyan dolgot alkotsz, amit szívvel-lélekkel vagy képes megformálni, amiben úgy érzed, valóban ki tudod fejezni önmagad, az is visszatükröződik az adott végeredményben.
A számodra örömet okozó tevékenységek - amikben nem passzív résztvevő vagy csupán, hanem te magad vagy a mozgató rugó - igen sokat lendíthetnek életerődön; ilyenkor képes vagy a szíveden át áramoltatni az energiákat, átformálva azokat saját lényed rezgéseivel. Az ilyen jellegű tevékenységgel teremtő erőidet leszel képes fejleszteni, ami életed minden területére hatást gyakorol a későbbiekben. Amikor úgy érzed, szeretnél megvalósítani valamit, elkészíteni mondjuk egy képet, akkor először a képzeletedben fog megszületni a „prototípus”. Ha szívvel-lélekkel teremtesz, akkor hatalmas erőket mozgatsz meg, óriási energiákat áramoltatsz át magadon, és a végeredményedben is gyönyörködni tudsz majd, örömödet leled benne. Mi több, más emberek, akik részesülnek az alkotásodból, szintén kapnak majd valamit a te rezgésedből; egy szeretettel készült dolog szeretetet fog sugározni magából, így az azt „használó” ember is jobban fogja magát érezni a használata által.
A 2012-es év egyik nagy lehetősége az önkifejezés. Ehhez meg kell hozni a döntést magadban, hogy robotolsz-e tovább megkövesedett célokhoz ragaszkodva, vagy szeretnéd végre megtalálni magad, és kifejezésre juttatni mindazt, aki valójában vagy.
Első lépés, hogy előbb önmagadban tudd megteremteni azt a világot, amire vágysz, teljes átéléssel, szeretettől vezérelten, tiszta lényed által, és ebből erőt merítve tetteid is akképp formálod majd, hogy belső világod az anyagban is megjelenhessen. Életed megváltoztatásához elegendő egy nap is; az a nap, amikor úgy döntesz, nem akarsz már folyton másoknak megfelelni, hanem önmagad keresésére indulsz. Teremts olyan világot magad köré, amilyet igazán szeretnél, hiszen meg van benned hozzá a képesség, csak a bátorságod kell segítségül hívnod.
(A cikket beküldte: Lélekgyógyász)



Sri Bhagavan üzenete!
Sri Bhagavan 1949. március 7-én született Nathan városába, Tamil Nadu államban az északi Arcot tartományban Dél-Indiában. Gyermekkorában azt érezte Bhagavan, hogy valami kisiklott az emberiség életében, valami nincs rendjén. A háborúkkal magyarázták ezt a... »

A mesével kezdődött minden...
Következő történetem kicsit a gyermekkorba visz vissza bennünket, de talán annál több köze van a valósághoz. Gyermekként még olvasni sem tudunk, de jobb esetben a szülők által, vagy kép- és hanghordozókon keresztül jutunk be a mesék csodálatos birodalmába, ahol... »




Minden jog fenntartva © 2024, www.testunklelkunk.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) testunklelkunk.hu | WebMinute Kft.